Hej,
Postanowiłem wrzucić kilka przebitek z warsztatu. Wreszcie po dość długawej przerwie mogłem się dobrać do mojej kochanej taśmówki

co wiem napewno to tyle że szczotka która jest zamatowany obecnie na kole dolnym nadaje się do hasioka... W Felderze mamy taką szczotkę jak na foto,

ale ktoś mi podpowie z czego to dorobić by nie kupować Felderowskiej? Podobne nie są do smoły? No i w sumie możecie mi doradzić z jakiego drewna dobrać prowadzenie taśmy? Egzotyk jakiś, dąb, akacja? Obecnie z egzotyków (garapa,maseranduba,sapeli,bangkarai, może te się nadadzą?) lub jakieś krajowe łatwiej dostępne? I czy robić to z jednego klocka który się dotnie po docisnieciu czy z kilku listew?
Ogólnie mam czas zakupów i dozbrajam się w graty które już dawno powinienem mieć... Pierwsze skarby tj. głębokościomierze już są.

Tylko przedłużyć stopę w większym i będzie cymesik

najgorsze jest zaczynanie czegoś i brak czasu by zakończyć, takim sposobem mam materiał na miski hustawke lampy i pełno innego dziadostwo które człowiek chce zrobić a nie ma kiedy

A i może macie jakiś patent by tyle urobku nie leciało pod nogi przy starych taśmówkach?