Hej
Tak jak pisze Jarek tulejki są wymienne dla różnych wymiarów freza, najpopularniejsze to 8 mm, 12mm i pół cala (12,7 mm).
Są też 1/4 cala i 6 mm. W OF 1010 masz tylko 8 mm, no i po za tym, że to poręczna frezareczka to troszkę mała moc.
Stąd polecam Ci większą OF 1400 gdzie w komplecie masz od razu 8 mm i 12 mm. Cena jednej tuleji w festool to ponad 200 pln.
OF 1400 da Ci większe możliwości bo jest mocniejsza a cena ja doliczysz tulejkę wcale nie jest dużo większa.
Nie polecam Ci tego kompletu frezów, są bardzo drogie za parę sztuk i akurat mało przydatne (kształty). Same frezy w tym pojemniku to około 700 pln jak pamiętam więc sobie raczej odpuść i kup jakiś bogatszy kopmlet, zobacz na forum o zakupie frezów, na routlands jest promocja, może nie taka jak w 2013 ale za pożądne 66 szt zapłacisz jakieś 140 funtów, tyle, że do frezarki OF1400 będziesz musiała dołożyć 200 za tulejkę 12, 7 mm (1/2 cala).
Pozatym OF 1010 jek bedziesz chciała zamontować do stolika to nie założysz większych średnic frezów bo jest za słaba.
Mam nadzieję, że pomogłem
Wysłane z mojego iPad przez
Tapatalk