Imadła zamocowane na spodzie blatu.
Każde z nich jest przykręcone 8 konfirmatami (po 4 na każdą stronę imadła)
Dokładny ich rozstaw podaje Sjobergs na swojej stronie w pdf dot montażu stołu. Są tam też podane wymiary i głębokość wybrań pod nakrętkę i haczykowate zakończenia stelaża (lepiej je widać na następnym zdjęciu)
Nakrętki w imadłach Sjobergsa są cylindryczne i o sporo mniejszej średnicy (wynika to zapewne z mniejszej średnicy gwintu jak sądzę ) niż u mnie.
Przy montażu imadła i nawierceniu otworów pod konfirmaty należy zwrócić uwagę na prostopadłą (do krawędzi blatu) pracę sanek z kątownikiem. Kątownik 60x60 a później zamocowana w nim szczęka imadła muszą poruszać się idealnie równolegle do brzegu blatu.
Na tym etapie nieznaczna nawet milimetrowa korekta ustawienia stelaża względem blatu ma tu znaczenie.

Zapomniałem napisać co być może jest oczywiste ale nie dla wszystkich . Należy dobrze dobrać średnicę wiertła pod konfirmaty. Wskazane jest też przed ich wkręceniem lekko zwilżyć je olejem lub smarem. Buczyna to twarde drewno, ukręcenie wkręta lub zniszczenia gniazda pod klucz w główce wkręta jest w tym przypadku wysoce prawdopodobne

Widok imadła od tylnej strony, widoczne listwy ślizgowe pomiędzy którymi przesuwają się sanki

Nie wiem jak jest w oryginale ale u mnie krawędź blachy stelaża wypadła ok 3mm od krawędzi otworów w blacie