No i założyłem softstart do HS105. Układ połączeń na włączniku jest chyba trochę inny niż w Ryobi więc opiszę połączenie.
W module softstartu, wyprowadzamy kabelki analogicznie jak w przykładzie z Ryobi
- kabel czarny (konektor męski)
- kabel czerwony (konektor żeński)
- kabel niebieski rodzielamy na dwa (żeński i męski)
Układ połączeń na włączniku jest numerowany:
1 | 2 - przewód czarny
3 | 4
5 | 6 - przewód czarny
Odpinamy czarny nr 2 i łączymy go z czarnym w module
W miejsce czarnego nr 2 podpinamy czerwony z modułu
Odpinamy niebieski nr 3 (są z niego wyprowadzone dwa niebieskie przewody) i w jego miejsce wpinamy niebieski z modułu, a drugi (rogałęziony) z modułu łączymy z tym podwójnym wypiętym z włącznika.
Modułu niestety nie da się upchnąć (moim zdaniem) w puszczce, więc ja mam go wypuszczonego na zewnątrz zalepionego szczelnie taśmą izolacyjną.
I jeszcze taka mała uwaga: puszka włącznika mocowana jest na dwie śruby i poprzez główkę tego przycisku resetującego z nakrętką kołnierzową. Niestety sam moduł resetujący z tym przyciskiem nie jest już w żaden sposób powiązany z samą puszką, więc po odkręceniu tej nakrętki kołnierzowej wpada do środka, a że ma tam sporu luzu i jednocześnie dostęp do niego jest ograniczony to trzeba się sporo nagimanstykować z jego pownonym osadzeniem (miałem moment kiedy ręce mi już opadły

). Do podpięcia softstartu nie ma potrzeby odkręcania tego przycisku, chyba że ktoś będzie chciał kombinować z upychaniem softstartu do środka.